Semesterhäng på altanen

juli 19, 2019 0 av Robyn

Så här på min första semestervecka sitter jag ute på altanen och njuter av värmen. Idag är det dock rätt kvavt och molnigt tyvärr så går inte att bättra på solbrännan. Men ändå gött att sitta här och njuta av ledigheten med en Gin & Tonic framför sig och Pink Floyds album Animals snurrandes i bakgrunden.

Nu när man har ledigt från jobbet så har man ju tid att reflektera över saker och ting och även ta tag i saker som man kanske inte hinner med annars. Som t.ex. det här med elavtal! Här finns ju pengar att spara om man bara tar sig lite tid och sätter sig och jämför olika elbolag och elavtal. Har ju min laptop med mig här ute på altanen och googlade på sänka elkostnad för att få lite tips om hur man ska gå tillväga. De flesta elbolag har ju artiklar om hur man sänker sin elförbrukning i hemmet och alla har de sina elavtal som de påstår är billigast o.s.v. Men alla kan ju givetvis inte vara billigast så jag vet inte riktigt vem man ska lita på här!?

Ett av bolagen jag kollade på, Göta Energi, erbjöd dock en prisgaranti där man är garanterad att man inte får en högre elkostnad när man byter till dem. Det låter ju väldans bra och då är de ju verkligen säkra på att de är billigast annars hade de ju aldrig erbjudit denna möjlighet. Tyckte även deras elavtal Vintertrygg lät väldigt smart där man har ett rörligt elpris under sommaren när elpriset är stabilt och oftast som billigast medan man på vinterhalvåret erbjuds ett fast pris så man vet vad man betalar per KwH redan i förväg.

Ett annat elbolag som dök upp vid mina Googlingar var Lumo Energi som också får ses som en uppstickare vilket jag gillar. Kanske inte riktigt samma prisfokus som Göta Energi men jag gillar enkelheten som de har i sina avtal samt att de brinner för att ha en grym kundtjänst!

Får nog ta och fylla på mitt glas med Gin & Tonic och marinera dessa tankar i några timmar innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra med mitt elavtal. Animals skivan har nu snurrat ett par tre varv så kanske är dags att byta och lyssna på något annat också. Kanske dags att slänga på comeback albumet The Endless River?

Hur spenderar ni andra Pink Floyds fans er semester? Tar ni varje dag som den kommer eller har ni kalendern helt fullbokad och semesterplanerna helt uppstyrda långt i förväg? Jag gillar nog en kombination av de båda. Tycker att det är gött att ha ett gäng dagar helt oplanerade där man helt och fullt bara kan göra det man känner för just då!