Familjen kommer först

Familjen kommer först

januari 23, 2020 0 av Robyn

Så typiskt…. När mamma är på bättringsvägen så blir mormor sämre. Hon kan inte längre bo ensam då hennes demens har blivit värre. Här om dagen så ringde en av hennes grannar, dom hade hittat henne ute i morgonrocken en tidig morgon. Hon förstod inte var hon var stackarn. Mormor flyttade till en lägenhet för ungefär 6 år sedan, då huset hon och morfar hade tillsammans, blev för mycket för henne själv att ta hand om. När hon får sina blackouts så ser hon fortfarande huset som hennes hem, trots att hon inte bott där på 6 år och morfar gick bort för 10 år sedan. Så nu måste jag hitta ett personlig assistent bolag borås åt henne. Det är helt enkelt för riskfyllt att hon bor kvar ensam. Hon behöver 24/7 vård nu. Annars är det mamma som tar hand om mormor, men sedan hon skadade sig gör jag allt jag kan för henne. Men nu när hon börjat gå vilse mitt i natten och börjat ramla ur sängen räcker vi inte till längre.

Sen inte för att var sådan, så vill jag inte att mamma ska pausa hela sitt liv för mormor. Min mamma har själv varit sjukskriven i många år och skulle verkligen gynnas av att komma tillbaka in arbetslivet. Men det går ju inte om hon på heltid tar hand om sin mamma. Oavsett hur hemskt det låter att ta mormor till ett hem så är det precis vad hon kommer må bäst av.

Jag ska faktiskt ta en tur till mormor nu om en stund. Brukar åka dit en sväng på kvällen och hjälpa henne med kvällsrutinerna. Se till att hon har käkat och att hon kommer i säng ordentligt. Sen imorgon vi 8 tiden kommer hemtjänsten och tar hand om henne. Hemtjänsten är den tre gånger om dagen just nu men hon skulle behöva mer hjälp ändå.

Ha en fin kväll mina läsare. Så hörs vi snart.