Tårteli-tårta!

februari 12, 2020 0 av Robyn

Hej alla.

Som ni läste i mitt senaste inlägg, min mamma hade en olycka som var mycket tråkigt och det har tagit tid att återhämta sig. Hon går med kryckor men hon har haft det svårt att använda dessa under vintern att hon har också fått låna en rullstol som hon kan använda vid moment som kräver henne på mer än bara kanske gå några steg hit och dit.

Så, för att peppa henne har jag tänkt att jag ska baka en tårta till henne och ge henne lite glädje, jag vet vilken hon gillar bäst, men för den behöver jag grädde och vispad ska det vara. Jag befinner mig just nu i Örebro, så jag måste köpa en sån patron till gräddsifon, men ingen aning var jag kan hitta det. Som tur är kan man ju alltid googla: patroner gräddsifon Örebro och vips så har man en karta fylld med ställen som kan ha en sån, så det enda jag behöver nu är att ta mig ut på äventyret att hitta dessa, så när jag kommer hem ska jag vara full förberedd med det jag behöver för att baka min mamma en riktig god tårta. Att jag använder gräddsifonen är för att det blir så mycket enklare att dekorera tårtan med grädden, alltså blir det inte bara en massa grädde på utan man kan leka lite med den och få grädden att se lite snyggare ut. Jag använder den även när jag gör hemma kaffe Karlsson, en drink med kaffe, Baileys som toppas med grädde.

Ja, det var mycket snack här om gräddsifon och grädde och grejer. Nu ska jag koncentrera mig lite på andra saker kring festen jag och min vän ska ha inför att vi ska fylla år, för att vi har börjat fundera på att ha live musik (så klart måste det vara ett band som är Pink Floyd-lik) men det är inget som vi har spikat, så jag måste kolla på lite såna grejer nu.

Ni får ha det så bra!