Coronatider, karantäntider och musik på lurarna.

mars 28, 2020 0 av Robyn

Så hej alla!

Ja, ni kanske sitter hemma och undrar när kommer allt det här ta ett slut, när kommer coronaviruset vara ett blötminne i det tomma intet… Ja, inte på länge känns det som.

Jag är nog smittad, men det är så svårt att veta det. Jag har haft feber de senaste dagarna, jag har hostat som bara den, min kropp gör ont, jag har symptomen men det som är positivt är att jag inte finner mig inom någon av de riskgrupperna. Så, när jag ringde till 1177 och köade i typ 2 timmar, svarade en mycket trevlig och vänlig sjuksköterska mig. Det var ett bra samtal, hon var mån om att fråga om jag bodde ensam eller med annan folk, vilka jag hade haft kontakt med de senaste dagar innan jag blev sjuk och gav mig allmänna tips om hur jag bäst kunde ta hand om min sjukdom men tyvärr ingen testning kunde ske. Sverige har slutat testa folk eller inte slutat, de som är inom riskgrupperna testas men inte vi andra, det är lite synd. Dock vill jag poängtera att jag redan nu känner mig bättre, jag har fortfarande symptom, det är fortfarande lite jobbigt att vakna på morgonen och känna sjukdomen, men jag mår primadonna!

Så ensamt dock. Det har varit en mycket ensam tid. Jag har inte fått träffa någon, jag kan inte gå ut och handla, som tur är har jag en familj som handlar åt mig, lämnar kassen utanför min dörr så jag plockar upp. Jag har spenderat min tid på internet, massa Netflix, PGW humle, Pink Floyd och annan rock, mycket spelande online (inte casino och så, utan vanliga datorspel) allt detta när orken har tillåtit mig så klart. Vissa dagar har varit värre än andra men det har löst sig bra.

Nu ska jag bara vänta ut att bli symptomfri, 48 timmar mer och sen ska jag bara njuta av min frihet, kanske inte vistas för mycket ute men ändå njuta av den.